Menu
Lectio

Fester og koncerter

FGC4 er en aktiv, kreativ og musisk skole. Dette betyder bl.a. at der hvert år bliver afholdt en del fester og koncerter. 

Alle fester på nær Gallafesten er kun for skolens elever, mens koncerterne for hovedpartens vedkommende er åbne for publikum udefra.

Fester

CU, som er skolens festudvalg, afholder en række temafester om fredagen i løbet af året. Man skal til disse fester købe billet i forsalg på skolen
Q, som er skolens qreative udvalg, arrangerer en række Q-aftener i løbet af året. Dette er ikke deciderede fester, men festlige arrangementer, som kan være f.eks. Grill-Q, I-pod battle, talentaften etc.
Gallafesten afholdes over 2 aftener hvert år i november. Til denne fest er alle festligt klædt og der bliver danset Lanciers og Sønderborg Dobbeltkvadrille i festsalen, mens der i kantinen bliver danset til et inviteret band.
Huemiddag afholdes for 3g/2hf efter sidste eksamensdag og inden translokationen. Her spiser alle afgangsklasserne middag sammen for at fejre veloverstået eksamen. Underklassen er indkaldt som "tjenende ånder" på denne aften, hvor de skal servicere overklassen på bedste maner.
Forældre- og 1g/1hf-festen. 2. fredag i skoleåret inviteres alle 1g/1hf-forældre og elever til fælles underholdning og spisning på skolen. Efter den fælles fest kan forældrene gå i forældrebaren, mens de nye elever fester videre i kantinen.
Klasssefester. Der vil typisk i forbindelse med f.eks. udvekslingsbesøg fra udlandet blive arrangeret fest for klasserne og deres udvekslingsklasser

Koncerter (se galleri)

Efterårskoncert. Hvert år i november afholder skolens musikelever og musiklærere en stort anlagt koncert, hvor eleverne i kor, bands, solo, grupper optræder med et meget blandet repertoire af såvel klassisk som rytmisk musik.
Brobygningskoncert. I forbindelse med efterårskoncerten drager musikeleverne på turné til Hillerøds folkeskoler. I forbindelse med turneen afholdes en brobygningskoncert for alle skolens elever ved et fællesarrangement
Forårskoncert. I foråret afslutter alle 1g/1hf musikhold deres C-niveau. I den forbindelse skal alle hold optræde for et eksternt publikum. Dette sker sammen med skolens øvrige kor og bands.
Musical. Der er på FGC4 en tradition for, at skolens elever hvert år opfører en musical ved tre velbesøgte forestillinger. Der deltager hvert år over 100 elever, som spiller skuespil, danser, synger solo eller i kor, spiller med i skolens BigBand eller er backstage som instruktører, PR-gruppe, lys-/lydfolk, sminkører, rekvisitører etc.
Koncerter i Q-regi. Q inviterer af og til bands eller solister til at komme og underholde til et Q-arrangement.
Sprogkoncerter Sprogholdene arrangerer i løbet af året koncerter for hhv. tysk-, fransk- og spansk-sprogholdene, hvor der spilles musik fra det pågældende land, og hvor eleverne selv deltager med sange på sproget.