Menu

Velkommen til FGC4 - hf

Velkommen til FGC4, som vi kalder os efter skolens navn Frederiksborg Gymnasium og HF - FG og vores grundlægger Kong Christian d. 4. - C4.

Du vil herunder kunne orientere dig om vores fagpakker på hf.

Du kan desuden i sidemenuen til højre orientere dig yderligere om uddannelsen, om optagelseskrav, hvordan du søger FGC4 på Optagelse.dk samt om dine og din klasses muligheder for at besøge skolen.

Endelig vil vi anbefale dig at se vores præsentationsvideo herunder - klik på billedet, kigge over i vores galleri, hvor du kan se en masse billeder fra skolens aktiviteter eller gå en tur ind på vores Facebook-side.

hf 

 Fagpakker på hf

Herunder kan du se de 4 fagpakker, som vi tilbyder på FGC4. Fagpakkerne retter sig mod en række specifikke uddannelser. Ved at følg linket på de enkelte fagpakker, kan du orientere dig om, hvilke obligatoriske fag og valgfag, derfølger med fagpakken i det 2-årige forløb.

Samfund og sammenhænge: Samfundsfag B - Matematik B  
(rettet mod bl.a. socialrådgiver, offentlig administration, økonomi og IT, finansøkonom)

Krop og sundhed: Biologi B - Psykologi C
(rettet mod bl.a. sygeplejerske, fysioterapeut, laborant, bioanalytiker)

Individ og samfund: Samfundsfag B - Psykologi C 
(rettet mod bl.a. pædagog, lærer, politi, socialrådgiver)

Design og kreativitet : Billedkunst B - Design og arkitektur C 
(rettet mod bl.a. multimedie- og grafisk designer, designteknolog, e-design, lærer)

Den særlige hf-profil

Hf-uddannelsen indeholder en række elementer, som skal sikre, at du kommer godt i gang med dit studie, får det godt med dine klassekammerater, får gode studievaner og i sidste ende får en god eksamen.

 Projekt- og praktikperioder

På HF-uddannelsen er der i løbet af de 2 år tidspunkter, hvor det normale skema er brudt op til fordel for forskellige former for projekt- og praktikperioder. I disse perioder kommer vi ud af huset og besøger forskellige arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner, eller vi inviterer relevante oplægsholdere ind på skolen, der kan fortælle om videreuddannelse og forskellige erhvervsmuligheder. Formålet er, at I via vejledning og inspiration får det bedst mulige grundlag for at træffe de rette valg i forbindelse med jeres videre uddannelse.

Særlige tilbud og støtteordninger

Hf-eleverne på vores skole har en lang række muligheder ud over den almindelige undervisning. Blandt mange tilbud kan nævnes Akademiet for Talentfulde unge, som man kan søge optagelse på, frivillig undervisning i en lang række fag samt selvfølgelig de mange elevbaserede aktiviteter såsom musical, temafester, caféarrangementer og forskellige typer af koncerter.

Der tilbydes også en række ordninger, hvor man kan få hjælp og støtte undervejs i det to-årige forløb. Som hf-elev har man tilknyttet en tutor, som følger én løbende og støtter én i forhold til de faglige udfordringer, der kan være. Desuden er der tilbud om særlige  opsamlingshold inden for matematik, der kan få én på omgangshøjde med de øvrige, hvis man føler, at man er en smule bagud. Eller man kan deltage i den ugentlige lektiecafé, hvor der ud over at blive serveret the eller varm kakao også tilbydes hjælp i en række fag. Endelig har vi naturligvis en række dygtige studievejledere tilknyttet, som kan træffes hver dag, og som kan tilbyde særlig støtte og rådgivning, hvis man har spørgsmål eller udfordringer på skolen eller i fritiden.

Du kan læse mere om hf-uddannelsen i vores pjece