Menu

Frivillige projekter

Her kan du hente information om nogle af de projekter, som du kan tilmelde dig, mens du går på FG.

Akademiet for talentfulde unge

 

Frederiksborg Gymnasium og HF nyt værtsgymnasium for
Akademiet for Talentfulde Unge

I efterhånden mange år har der i uddannelsessystemet været fokus på at bakke op om de elever, der behøver en ekstra hjælpende hånd. Succesfulde tiltag som læsekurser, lektiecafé og eksamenstræning er således veletablerede tilbud på Frederikborg Gymnasium og Hf - tilbud, som hvert år er til stor gavn for mange.

Sideløbende med den støttende indsats har ungdomsuddannelserne de senere år øget opmærksomheden på særligt begavede elever. Ønsket om at sikre dygtige og ambitiøse elever ekstra albuerum har medført en række nye tilbud om at arbejde med faglige emner på et højere niveau. Udover de udfordringer, eleverne møder i den daglige undervisning, er diverse fagkonkurrencer og virksomhedsbesøg også på Frederiksborg Gymnasium og Hf en fast bestanddel af elevarbejdet. Og som supplement hertil bliver skolen fra i år værtsgymnasium for Akademiet for Talentfulde Unge.

Akademiet for Talentfulde Unge tilbyder læringsaktiviteter til elever med særlige akademiske forudsætninger. Talentprogrammet er toårigt og går fra 2. til og med 5. semester i et almindeligt gymnasieforløb. Hensigten er at inspirere og udfordre eleverne inden for både samfunds-, human- og naturvidenskabelige fagområder. Samtidig har Akademiet fokus på det sociale, og det er på den baggrund blevet et forum, hvor unge knytter stærke venskaber og netværker med ligesindede fra andre skoler.

Undervejs i programmet deltager eleverne i en alsidig seminarrække med foredrag og workshops ved en række af landets fremmeste forskere. Programmet byder desuden på akademiske camps, universitets- og virksomhedsbesøg, en mentorordning på en videregående uddannelse samt en vifte af frivillige aktiviteter.

Konkret betyder værtsskabet, at Frederiksborg Gymnasium og Hf fra januar og frem vil danne ramme om talentforløbet for nordsjællandske studerende. Gymnasiet vil dels lægge hus en mangfoldig foredragsrække, dels koordinere de nordsjællandske talenters deltagelse i de øvrige aktiviteter. Det er derfor med forventning om mange spændende oplevelser i godt og talentfuldt selskab, at skolen slår dørene op for Akademiet for Talentfulde Unge.

For yderligere information se www.ungetalenter.dk.

Projekt frivillig

Projekt frivillig er et nyt landsdækkende initiativ, som giver dig mulighed for at deltage i et spændende forløb med frivilligt arbejde i (minimum) 20 timer. Det kan fx være som fodboldtræner, lektiehjælp for velgørende organisationer, webredaktør for lokale foreninger, dekoratør i den lokale Røde Kors butik.

Mulighederne er mange og kun du og din arbejdsgiver som frivillig sætter grænser. Du får et bevis for din indsats, som du kan vedlægge eksamensbeviset.

Hvorfor Projekt Frivillig

Der er mange grunde til, at man kan vælge at give et bidrag gennem frivilligt arbejde. Den mest oplagte er selvfølgelig, at man kommer til at gøre en forskel for andre mennesker, når man vælger at lægge en del af sin fritid i frivilligt arbejde. Måske gør du det allerede? I så fald giver projekt frivillig dig mulighed at få papir på din indsats. Desuden kan projekt frivillig give dig muligheden for at udnytte nogle af dine mange kompetencer i en ny sammenhæng, fx kan en genbrugsforretning måske have gavn af netop din sans for stil, og den lokale bingoklubs hjemmeside have gavn af netop din viden og erfaring med it. Projekt frivillig kan også give dig mulighed for at udforske områder, der interesserer dig, fx gennem at blive frivillig i et krisecenter, træner i en sportsklub eller frivillig i forbindelse med koncerter.

Hvordan Projekt Frivillig

Når du beslutter dig for at være med i projekt frivillig, skal du først og fremmest finde ud af, hvor du kan og har lyst til at gøre en indsats. Det kan gøres på flere måder: Måske er du allerede involveret i en organisation, som du ønsker at arbejde for? Måske har du hørt om en organisation, som du godt kunne tænke dig at arbejde frivilligt for? Måske har du fundet et frivilligjob på nettet, som du godt kunne tænke dig?

Mulighederne er mange som frivillig.

Hvem ved, hvor den erfaring, du kan samle her, kan føre dig hen på lang sigt? Projekt frivillig kan give dig erfaring inden for områder, du måske overvejer i studie- eller jobmæssig sammenhæng og således give dig relevant indhold til dit CV og/eller din ansøgning til drømmestudiet.

Her er et par links til organisationer som kan hjælpe:

Hvis du allerede har en kontakt til organisationen, er du godt på vej. Snak med organisationen om, hvad et eventuelt frivilligjob kunne bestå af og udfyld en kontrakt.

Hvis du har kig på en organisation, som interesserer dig, så tag kontakt til denne. Det kan være en god ide at have et forslag til, hvad dit arbejde for organisationen kunne bestå i. Når I er blevet enige, skrives en kontrakt med organisationen. Endelig findes der forskellige jobbaser over frivilligjob, hvor organisationerne løbende opslår stillinger. Er du interesseret i et af disse, skriver du en ansøgning til organisationen (kan gøres elektronisk). Også her udfyldes en kontrakt, når I er blevet enige om vilkår og rammer.

Kontakt

Frivilligcenter Hillerød
Centerleder: Anette Nielsen
Kulturværkstedet, Fredensvej 12C, 3400 Hillerød

tel.: 48 24 19 07
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

http://www.frivilligcenter-hillerod.dk/

Regional Center Hovedstaden Nord
Koordinator: Charlotte Lykke
Frivilligcenter & Selvhjælp
Rudersdal Skovgærdet 4, 2840 Holte

tel.: 45 89 00 56
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

http://www.frivilligcentret.dk/

sanne hansen
Sanne Hansen

Frivillighedsvejleder på skolen

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Nyhedsbreve Ideer til projekter Humor mod Aids

 

Eliteunge

Hillerød kommunes elite-unge-ordning giver dig mulighed for at dyrke idræt på eliteniveau, samtidig med at du passer din skolegang.